pc.png
En bra bild är en bra början
Vi fixar resten
Vi hjälper dig med hela eller delar av din grafiska produktion – från idé till färdigt original, bildbehandling och avancerad retusch till anpassad PDF för vald kanal.
device_horizontal.png
device_vertical.png
Vill du läsa om några jobb som vi är extra stolta över?
BR_LAB_940x400.png
Vill du träffa oss?

BILDBEHANDLING & OPTIMERING

En bra bild är en bra början. Men slutet hänger på hur och var bilden ska användas. Funkar den på rosa dagstidningspapper? Håller den för att dra upp på en vepa? Kommer bilderna från olika håll och behöver harmoniseras i färger, former, skärpa?

ORIGINAL

Original/repro omfattar de moment som behövs för att göra i ordning material så att det kan tryckas med rätt kvalitet. Optimering av bilder och kalibrering av färger utifrån papperet som ska användas. Hantering och omvandling till rätt filformat. Ibland även typografi och textombrytning. Prepress repro gör vi för allt från broschyrer och böcker till annonser och storformat.
 

FORMATANPASSNING

Formatanpassning är ett begrepp som används i branschen och för vår del betyder det att vi utifrån en färdig layout formatanpassar annonser och andra trycksaker som ska göras eller redan har producerats en gång. Det är en tjänst som tack vare vårt effektiva produktionsflöde kan spara många arbetstimmar för våra kunder.

RETUSCH

När du behöver förändra bilder fixar vi det spårlöst och osynligt. Det kan handla om allt från att foga ihop flera bilder till en panoramabild, lägga till och dra ifrån detaljer och förändra färger till att få bilden att se ut som ett slitet gulnat fotografi. Våra skickliga bildretuschörer är redo att ta sig an de knepigaste utmaningar.
 

TRYCK & DISTRIBUTION

Vi har flera kunder som valt att låta oss ta hand om både layout och original, bildbehandling, tryck och distribution av deras återkommande trycksaksproduktion. Genom vårt nätverk kan vi även hjälpa till med eller rekommendera fler kompetenser som copywriters, fotografer med mera.

Förprovtryck

Vi skriver ut certifierade förprovtryck, simulerade för både olika tryckprocesser och den aktuella papperskvaliteten enligt ISO – obestruket och bestruket, magasin eller dagspress inklusive rosa papper.

Annonshantering

Vi erbjuder grafisk produktion för era annonser och kampanjer, med fokus på tidskrifter, magasin, kundtidningar och kataloger. Vi tar hand om traffic, annonshantering, formatanpassning och prepress, trycker förprovtryck enligt ISO- eller TU-standard, simulerat för den aktuella trycksaken.

BILDDATABAS

Vi erbjuder en webbaserad bilddatabas som är tillgänglig dygnet runt oavsett var du befinner dig. Bilddatabasen är lätt att använda och samtidigt mycket kraftfull. Systemet används av några av Sveriges största organisationer. All trafik krypteras och med replikerande system vet vi att vi snabbt kan vara i drift igen om något händer. Det gör att du vet att allt du laddar upp finns tillgängligt när du behöver det.

Arkiv & backup

Var samlar du alla tidigare dokument, bilder och filer? När en trycksak bara ska uppdateras eller formatändras, bilder återanvändas, nästa nummer av kundtidningen göras ­– var finns alla pusselbitar och vem har koll på dem? Det har vi. Vi kan fungera som ett arkiv och backup för allt material, så att du aldrig behöver undra vilka olika filer du har och var de är. Smidigt och tryggt, inte minst när du byter eller varierar tryckeri.